Comunidad Autónoma de Murcia - Costa CalidaDe zelfregerende regio Murcia (waar de urbanisatie Camposol gebouwd is) is gelegen in Zuid-Oosten van Spanje en bedekt 11.314 km2, dit gebied is 2,2% van het Spaanse land en gelegen aan de Middenlandse zee - Costa Calida.

Murcia is verbonden aan Alicante in het oosten, Granada en Almeria in het westen, Albacete in het noorden en de Middenlandse zee in het zuiden.
De regio Murcia is een geheel met het Andalusia gebergte en bedekt een groot deel ruw land, waar bergen zich verspreiden vanuit het zuid-oosten tot aan het noord-oosten, dit in combinatie met valleien, diepe dalen en vlakke stukken.
De kuststreek van Murcia is rotsachtig met kleine stranden en zandige inhammen, waar een grote variateit aan ecosystemen te vinden is; zout, moeras, duinen en stranden.


Feestdagen :
:
Fiestas de Interés Turístico Internacional :
Fiestas de la Santísima y Vera Cruz (Caravaca de la Cruz) - Semana Santa de Cartagena - Entierro de la Sardina (Murcia) - Festival Nacional del Cante de las Minas (La Unión) - Semana Santa de Lorca, ...

Fiestas de Interés Turístico Nacional :
Carnavales de Aguilas - Fiestas de Carthagineses y Romanos (Cartagena) - Semana Santa en Jumilla, Alcantarilla, Murcia, ... - Bando de la Huerta - Fiestas Patronales en Honor a la Purísima Concepción, en Yecla - Fiestas de Moros y Cristianos de Abanilla

Fiestas de Interés Turístico Regional :
Semana Santa, Moros y Cristianos (Murcia), Carnaval (Mazarron), ... / Región de Murcia.


Het weer in de regio Murcia omvat alle kenmerken van een heerlijk en typisch mediterraans klimaat.
De jaarlijkse neerslag is minder dan 350 mm, maar deze kan varieëren per gebied.  Daarom zijn de bergachtige gebieden bekend als klimaat eilanden, en kan hier de jaarlijkse neerslag oplopen tot maximaal 500 mm per jaar.
De meest vochtige seizoenen zijn de lente en de herfst.  De jaarlijkse gemiddelde temperatuur varieert tussen de 16 en 19 graden.  De lucht is blauw en helder gedurende het grootste gedeelte van het jaar, en het gemiddelde aantal zonuren is 2.800 per jaar.Mazarron - Costa Calida : welkom in het paradijs.De Baai van Mazarron - Costa Calida strekt zich uit van Cabo Tiñoso tot Cabo Cope. Ze bestaat uit 40 stranden met rijke en gevarieerde flanken bestaande uit biezondere uitgravingen of erosies, maar ook tevens bodemverhogingen.
Met een jaarlijks gemiddelde temperatuur van 18° C en meer dan 300 dagen zon per jaar, is dit gebied een paradijs op aarde.

Mazarron (stad en haven) is gelegen in het zuidoosten van Spanje, in de regio Murcia en bij de Middenlandse Zee.  Mazarron bedekt 318 km² en heeft 20.000 inwoners.
Deze stad biedt haar gasten een artistiek rijk verleden en interessante vrijetijds activiteiten bij de kust.
Mazarron heeft een vissershaven, twee jachthavens - marina en meer dan 35 km strand met zandige inhammen en een ruwe bodem, ideaal om te genieten van de zon, watersporten te beoefenen en de heerlijke plaatselijke gerechten te proeven.

In Mazarron vind u zee, bergen, natuur, een zeilverleden, een tijd van het landbouw en met een toeristische toekomst.

De verschillende dorpen in Mazarron : Bolnuevo - Camposol - Cañada de Gallego - Cañadas del Romero - El Saladillo - El Garrobo - Gañuelas - Ifre-Pastrana - La Atalaya - La Majada - Las Balsicas - Las Moreras - Los Rincones - Leiva.Klimaat : De temperaturen zijn erg mediterraans, met hete zomers (de temperatuur kan oplopen tot 40 graden) en de winters zijn zacht en kort. In de winter ligt de temperatuur tussen de 15 graden en 20 graden, is de lucht helder blauw en heeft het 2.800 zonuren per jaar. Er zijn twee redenen voor dit speciale klimaat; de stad is omgeven door bergen die de wind van het noorden tegenhoudt. En de locatie van de zee, tussen Cabo de Pallos en Cabo de Gata zorgt ervoor dat de koude stroming (die eerst binnenkomt via de Atlantische Oceaan) via de straat van Gibraltar weer wegstroomt, dit is de reden dat de zee hier 5 graden warmer is dan de Middenlandse Zee.
meer ...   


Feestdagen :  Het Milagro festival wordt gevierd in Bolnuevo en Mazarrón. De zondag voor de 17e november word de beschermheilige weer terug gebracht gevolgd door een optocht naar de Ermita de Bolnuevo. Gedurende deze week worden er veel feesten gevierd zoals de Ofrenda Flordi. Op de "Romera" zondag zijn er Moorse en Christelijke parades, dit als herdenking van de Moorse invasie aan de kust.
Op 19 maart word Fiestas Patronales gevierd en in de voorafgaande week zijn er dansoptredens en sportactiviteiten.
Virgin de Carmen is op 16 juli, een groot deel van de inwoners verzameld zich dan op de vismarkt.  Er volgt een religieuze parade, de Virgin word gedragen over land en over zee, veel boten nemen aan deel en zijn versierd met gekleurde vlaggen.


Monumenten :
Het merendeel van de monumenten bevindt zich in de hoofdplaats van het gemeentebestuur.
Onder hen merken we vooral op het Stadhuis van XIXe eeuw en het Nationale Historico-Artistique monument, evenals de Kerk van San Andrés of de Omloop van Santa Elena.

Eveneens worden aangenomen als Cultureel Goed, de Omloop van Santa Isabel, de Omloop van los Caballos (Omloop van de paarden), het Kasteel van Los Vélez , El Molinete, ...


De schatten die onderin de zee moeten ontdekt worden :
In 't water breidt zich het grootste ecosysteem van de Middellandse Zee, de weiden van posidonie ( Posidonia oceanica ) uit.
Onder de belangrijke zeevegetatie leven mérous, langoesten, zeepalingen, dolfijnen, walvissen, inktvissen of murenes.

De liefhebbers van duiken komen in de Costa Cálida niets tekort.
Duiken in Mazarron : het is ook mogelijk met een duikcentrum (Centro de Buceo), ...


De activiteiten :   De zee biedt de mogelijkheid tot het uitoefenen van kano-kajak, zeilen, windsurfen, duiken of jet-ski.

Op vaste grond kan men voet of fiets-tochten doen ofwel motorritten en paarrijden.
En voor de wandeling in de wolken kan men een parapente of tiroline kiezen.Zee en "Huerta" (Moestuin) :  
De producten van huerta en de zee zijn de basis van de gastronomie van Mazarrón, waarvan men de rijst met de zeekreeft of de schotels op basis van tomaat moet onthouden.
Merou of migas op de manier van Mazarrón, lecha aan espalda, de gezouten vissen, de vermicelli met tonijn of atascaburras zijn enkele gastronomische zonden van de streek.Stranden :
Playa del Mojón - Playa de La Raja - Playa Negra - Playa del Alamillo - Playa El Rihuete - Playa del Puerto de Mazarrón - Playa de La Isla - Playa de La Ermita - Playa de Bahía - Playa de La Reya - Playa de La Pava - Playa de Nares - Playa del Castellar - Playa de Bolnuevo - Playa del Rincón - Playa de Piedra Mala - Playa Cueva de Lobos - Playa Amarilla - Playa de La Grúa - Playa Cala de Leño - Cala Desnuda - Playa del Barranco Ancho - Playa Hondón del Fondo - Playa Cabezo de Pelea - Playa Cobaticas - Playa de Las Chapas - Playa del Ballenato - Playa de Percheles - Playa de Las Minas - Playa del Palomarico - Playa Parazuelos, ...Camposol - Costa CalidaCamposol, Mazarron, MurciaCamposol ligt in de omgeving van de haven van Mazarrón (Puerto de Mazarrón), een kustgebied van de provincie Murcia = "Región de Murcia" - Costa Calida.

Deze omgeving vormt een groot contrast tussen, de bergen, de beplanting en uiteraard de Middenlandse Zee. De kustlijn is bedekt met charmante beplanting, kiest u voor Camposol als woongebied dan kunt u van al deze schoonheden genieten.Camposol behoort tot de gemeente van Mazarron, 20 minuten verwijderd van de hoofdstad en 10 km van de prachtige zandstranden met vele watersportmogelijkheden.

Tevens is het voorzien van een 18-hole golfbaan, 4 sterren hotel en een Spa-resort (thalassothérapie) met 25 verschillende behandelmogelijkheden.Faciliteiten in de Residentie Camposol

Geneeskundige diensten - bad - SPA resort * bars en restaurants (spaanse, chinese, indische, pizzerias, ...) - bowling - voorstellingen en dansavonden - verschillende clubs * 18-hole golfbaan - sportzones * Sensol hotel en centrum van thalassothérapie * gezondheid en welzijn services * winkelcentrum, supermarkt, winkels, bricocenter, bodegas, kleding, dierenartsen, opticiens... * verschillende diensten, banken, station-service * groene zones * transport service (bussen) * de scholen : Mazarrón, Totana, Murcia, ...Sensol Hotel met golf in Camposol.
Sensol Hotel = restaurant, bar, receptie 24 uur, kranten, tuin, terras, rookvrije kamers, kamers / voorzieningen voor gasten met een handicap, lift, kluisje, verwarming, designhotel, bagage-opslag, winkels in het Sensol hotel.
Sensol Hotel = thalassothérapie, fitnessruimte, golfbaan, hengelsport, wellness-centrum, biljart, wandelen, duiken, snorkelen, zwembad buiten, ...
Sensol Hotel = roomservice, vergader-/feestzaal, business-centrum, kinderopvang, wasserij, stomerij, kapper / schoonheidssalon, VIP-kamervoorzieningen, ontbijt op de kamer, strijkservice, valutawissel, lunchpakket, autoverhuur, excursiebalie, fax / kopieerapparaat, ticketservice. Sensol Hotel = draadloos internet is beschikbaar in het gehele hotel (gratis), privé parkeren, ...

"Sensol Resort" Camposol - Murcia - España  >>   Sensol